sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Se on menoa nyt


Tervetuloa seuraamaan allergiaperheemme hirsitalon valmistumista

Mammutti - Luonnollisesti #nature Mammutti.Olemme jo pitkään haaveilleet oman kodin rakentamisesta ja nyt meillä on mahdollisuus saavuttaa yksi unelmamme. Perheessämme on home- ja kosteusvauriosairautta sekä monikemikaaliyliherkkyyttä. Nämä seikat tekevät rakentamisen haasteelliseksi. Tavoitteenamme on rakentaa vähäpäästöinen, terveellinen ja turvallinen hirsitalo perheellemme.   Paneudumme blogissa mm. rakentamiseen käytettäviin materiaaleihin, mitkä sopisivat meidän perheellemme.
Blogin tarkoituksena ei ole ratkaista kaikkia mahdollisia rakentamiseen liittyviä haasteita, kun kyseessä on allergia/sisäilmasta sairastunut perhe. Haluamme avata keskustelua, jakaa kokemuksia sekä vaihtoehtoja. Yhtä tietä ei näissä asioissa ole, eikä aina oikeaa tai väärää. Jokaisella sairastuneella on omat erikoispiirteensä, mitkä tulee ottaa huomioon materiaaleja valittaessa.
Toivottavasti edes yksi allergiaperhe tai sisäilmasta kiinnostunut löytää sopivan ratkaisun blogimme kautta.


Aloitimme taloprojektin suunnittelun kesällä 2016 ja syksyllä talotoimittajaksi valitsimme Mammuttikodit.  Mammutilla on pitkät perinteet hirsirakentamisen saralla sekä erittäin ammattitaitoinen ja innovatiivinen Mammuttimyyjä Jaakko Koponen. Jaakon parhaita puolia on se, että hän kuunteli meitä ja perheemme erityishaasteita rakentamiseen käytettävistä materiaaleista. Yhdessä etsimme vastauksia ja vaihtoehtoja rakentamisen eri vaiheissa käytettäviin materiaaleihin. Näiden tapaamisten jälkeen Mammuttikodin valinta talovalmistajaksi on osoittautunut parhaaksi ratkaisuksi perheellemme.

Nurmijärvi on ilmiö- pitää paikkansa. Saimme rakennusluvan kunnalta kolmessa viikossa, yhteistyö rakennusvalvonnan, Nurmijärven Veden ja Sähkölaitoksen kanssa on ollut loistavaa ja jouhevaa. Rakennuslupa heltisi kunnalta todella nopeasti ja nyt on aloituskokouskin pidetty.
Eli nyt voidaan aloittaa unelmien toteuttaminen.

1 kommentti:

  1. Hienoa Päivi, että sinäkin olet astunut tänne blogimaailmaan. Onnea kovasti teidänkin projektille.

    VastaaPoista