maanantai 26. kesäkuuta 2017

Moderni tulevaisuuden tulisijatoimitus


Viime syksynä vierailimme OnRakenteen myyntinäyttelyssä Vantaan TaloTalossa. Tulisijan valintaan liittyy suhteellisen monta huomioitavaa asiaa ja lisäksi perheemme kohdalla muutama muukin ASIA.  Meille on tärkeää tietää, mitä materiaaleja tulisijan valmistuksessa käytetään:

* mm. laastit ja saumausaineet 
* millainen hormi tulee
* kuinka piippu pellitetään
* mistä tulisija ottaa korvausilman...  

Onneksi saimme huippu tulisija-ammattilaisen Kari Sivulan kuuntelemaan meitä ja meidän tarpeita. Karilla oli heti tarjota meille ideoita ja ratkaisuja. Meille suunniteltiin ainutlaatuinen moderni tulevaisuuden tulisijatoimitus. Meidän tehtäväksi jäi valita mieluisa takkamalli ja väri.


Ihastuimme Tulikiven siroon Vaalaan.  Takan jokainen pinta koostuu yhdestä suuresta laatasta, joten saumoja on vain kulmissa. Takka tehtiin tehtaalla valmiiksi ja  toimitettiin valmisuunina meille. 

Vaalassa on erikoisratkaisu, jossa takan sisä- ja ulkokuoren välissä on omat kanavat, takanpäältä tulevan paloilman viemiseksi takan alaosan kautta tulisijaan. Takka toimii täysin huoneilmasta riippumattomasti. Tämä on tulevaisuuden kotien tuvallinen ratkaisu!


Kodissamme paloilmaa ja huoneilmaa ei haluttu "sekoittaa". Betonirakenteisen hormin sijasta Kari suositteli meille  teräshormia, koska kevytsorabetonisessa hormista haihtuu ensimmäisten käyttöjen aikana kosteuden mukana erityiskemikaaleja huoneilmaan. Ne eivät kuitenkaan ole haitallisia, mutta Kari ei halunnut ottaa mitään riskiä kanssamme. Hormi piti saada savuhormivalmiuden lisäksi toimimaan myös ilmahormina. Hormissa on siis erillinen kanava, jota myöten takan tarvitsema paloilman viedään suoraan takkaan.

OnPiippu Steel Air on HärmäAirin valmistamana valmispiippu,
mikä on maalattu Teknoksen M1-luokan maalilla.

Valmispiipun asentaminen käynnissä Piipun pellitys tehtiin meille Keikkaverstaan erikoistyönä. Tänä päivänä on erittäin harvinaista nähdä pelttiseppä työn touhussa omalla tontilla. Arvostamme suuresti peltiseppä Jorma Sivulan tekemää työtä!

Takkatoimituksessa oli asioita, joita emme osanneet itse ottaa huomioon. Onneksi tutustuimme Kariin ja hänen ammattitaidolla saimme täydellisen tulisijatoimituksen  kotiimme. Takka toimitettiin meille täysin valmiina sovittuna aikana ja piippu asennettiin paikanpäällä. Kaikki pölyiset työvaiheet on tehty jo tehtaalla, paikanpäällä tapahtuva asennus oli nopeaa.

Saimme OnRakenteelta  kokonaisvaltaisen palvelun, jossa suunnitelun jokaisessa vaiheessa otettiin huomioon perheemme erikoistarpeet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti