sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Maalausta ja vahaamista

Monikemikaaliyliherkälle (MCS) perheelle maalivalinnat on yksi kodin tärkeimmistä valinnoista. Mistä löytää sisämaali, mikä ei aiheuta päänsärkyä, poskionteloiden pakotusta, silmien kirvelyä, tukkoisuutta jne. Mikä olisi turvallinen ja terveellinen valinta? 

Saimme vinkin suomalaisesta perheyhtiö Coloria Oy:stä, joka on tuonut markkinoille uuden sisämaalisarjan Coloria Forte Sensitiven. Tutustuimme ensin tuotekortteihin  yrityksen verkkosivuilla.  Kun olin ensimmäisen kerran yhteydessä Coloriaan,  minun ei tarvinnut kertoa mitä tarkoittaa MCS, M1 tai VOC-päästöt vaan minua kuunteli ihminen, joka ymmärsi tilanteemme haasteellisuuden aidosti.
 
Maalien yöpöytätestit aloitimme aikaisin keväällä, jotta voimme olla varmoja oikeasta valinnasta. Maalasimme paneelin pätkän Forte Sensitive pohjaamaalilla ja seuraavana päivä seinämaalilla ja paneeli yöpöydälle seurantaan. Testausvaiheessa kävin myös haistelemassa usean kuukauden vanhaa seinäpintaa, joka oli maalattu Coloria Fortella ja se oli tuoksuton. Meidän perheen maalivalinta varmistui!Forte Sensitive säilöntäaineeton, lisäaineeton, VOC-vapaa ja M1-luokiteltu maalisarja. Tuotteen raaka-aineet ovat tarkoin valittuja, vaarattomia kemikaaleja, joilla ei ole vaaraluokituksia käyttöturvallisuustiedotteissa. Forte Sensitive ei vapauta huoneilmaan formaldehydiä eikä ammoniakkia; ei sisällä kaseiinia eikä karsinogeeneja. Maalisarja on kehitetty yhdessä LoadedPro -sisäilma-asiantuntijoiden ja monikemikaaliyliherkistyneiden ihmisten kanssa. 

Meillä kaikki kipsiseinät käsiteltiin Forte Sensitiven pohja- ja seinämaalilla. Seinämaalin voi sävyttää, meillä sävyinä käytettiin maalarin valkoista ja tuhkaa.  Maalatessa maali oli myös tuoksuton ja mukava työstää telalla.Kotimme hirsipinnat käsittelimme Colorian öljyvahalla, tuote on monipuolinen soveltuu niin kuiviin kuin kosteisiin tiloihin. Colorian öljyvahassa on mieto tuoksu, mutta pystyin oireettomana vahamaan kotimme seiniä. Öljyvaha on sävytettävissä kaikkien kuultavien värikarttojen mukaan sekä päällemaalattavissä peittävillä sävyillä. Tätä ominaisuutta ei löydy muilta markkinoilla olevilla toimijoilla.


Ukkonen tuli kodinhoito-  ja makuuhuoneeseen sekä tekniseen tilaan :). Nämä tilat on käsitelty yhden kerran.Tikkurilan ulkovärikartasta löytyi meille täydellinen Lumi-sävy.  Lumiseinät vahasimme kolmeen kertaan.


Coloria Oy on suomalainen perheyritys, jonka maalitehdas on Nokialla. Suomalaisen Työn Liitto on äskettäin myöntänyt Colorialle Avainlippu-merkin, mikä on merkki suomalaisesta työstä.  Vahva suositus Forte Sensitive maalisarjalle ja Öljyvahalle.

Kiitos Coloria, olemme yhden askeleen lähempänä unelmaamme!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti