keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Puustelli Miinus taipuu moneksi
Meidän perheelle ainoa turvallinen ja vähäpäästöinen vaihtoehto keittiön, kodinhoitohuoneen, kylpyhuoneiden ja eteisen kiintokalusteiden toimittajaksi oli Puustelli Miinus

Tammiston Puustellin ammattitaitoinen ja aina aurinkoinen Susanna Hytönen suunnitteli meille loistavat kokonaisuudet Kottaraisenpolulle. Yhteistyö Susannan kanssa sujui loistavasti ja saimme häneltä monta hyvää vinkkiä, jotta saisimme kokonaisuudesta toimivan. Keittiön suunnittelussa on myös oma sanastonsa ja meiltä meni muutaman kerran niemeke-saareke termit sekaisin, mutta pääasia oli että suunnittelija ja rakentajapariskunta ymmärsivät toisiansa.
Rakennusprojektin aikana meiltä kysyttiin useita kertoja, mistä te löydätte turvalliset kiintokalusteet? Tämä oli meille helpoin valinta, koska Puustelli Miinus on tehnyt erittäin arvokasta tuotekehittelyä Miinus-mallistoon. Miinuksessa vain mielikuvitus on rajana toteuttaa erilaisia kokonaisuuksia. 

Miksi päädyimme Puustelli Miinukseen:
Myös kiintokalusteiden kohdalla menimme tekninen tieto edellä, mutta Miinuksen kanssa meidän ei tarvinnut tinkiä mistään tai tehdä kompromissejä. Saimme  laadukkaat, turvalliset ja M1-luokitellut kiintokalusteet ja enemmänkin mm. aamiaiskaapin ja niemekkeen, josta olimme haaveilleet.   Meille yksi tärkeimmistä valintakriteereistä oli tuotteiden vähäpäästöisyys sekä alhaiset VOC-arvot. Ei riitä, että kiintokalusteiden ovet ovat M1- luokiteltuja, vaan toinen todella tärkeä osa on kiintokalusteiden runkomateriaali. Miinus on ainoa keittiövalmistaja Suomessa, jonka runkokehikko on tehty biokomposiitista.  Miinus-mallisto alittaa sisäilmaluokituksen M1-raja-arvon jopa puolella ja näin edesauttaa pitämään kotimme sisäilman puhtaana.

Rakennusprojektissa kiintokalusteiden asentaminen on niitä viimeisiä asioita, joita kodissa laitetaan "paikoilleen". Onneksi käytimme Puustellin kokonaispalvelua, mikä meidän kohdalla sisälsi suunnittelun, mittauksen, aikataulutuksen,  kierrätyksen, toimituksen kuljetusvakuutettuna & sisälle kannettuna, kalusteasennuksen, allas-asennukset, kodinkoneiden asennuksen ja takuun. Meille oli helpompaa, että Puustellin ammattilaiset toteuttivat projektin alusta loppuun. 

Meidän pieni ja pippurinen keittiö on osoittanut itsensä erittäin toimivaksi. Useampi kokki mahtuu samanaikaisesti puuhastelemaan keittiöön ja apukokillekin on löytynyt oma paikkansa😉. Emme halunneet yläkaappeja keittiöön, koska niistä muodostuu ennen pitkään "ylimääräisten"  kippojen ja kappojen säilytyspaikka. Nyt kattilat ja pannut tulevat tiskattua heti ja laitettua omille paikoilleen. 

Keittiön "yläkaapit" löytyvät niemekkeestä mustien ovien takaa. Jääkaappi ja pakastin sekä aamiaiskaappi löytyvät valkoisten ovien takaa. Aamiaiskaappi on mielestämme paras keksintö ikinä, keittiö näyttää aina siistiltä, kun kaapin ovi on kiinni. Keittiössä meillä on keraaminen taso, mikä ihana arjen helpotus, kun kuuman pottukattilan voi laskea suoraan pöydälle.  Meillä kaikkien kaappien ovimateriaalina on koivuviilu.
Eteisen seinäkaapin kuvista näkee hyvin biokomposiittirungon idean. Biokomposiitti on turvallinen materiaali, koska se  ei sisällä terveydelle haitallista formaldehydiä, kestää kosteuden lisäksi sekä kylmää -25 että kuumaa +90, kevyt, ekologinen  ja täysin kierrätettävä.


Kodinhoitohuoneeseen valitsimme Miinus-massiivipuutason, mikä on käsitelty luonnonöljyllä. 


 Kylpyhuoneisiin valitsimme myös keraamisen tason, koska se on kestävä ja helppo puhtaana. 


 Puustelli Miinus taipuu moneksi, kodin teemaan sopivan turvallisen ja vähäpäästöisen koulupöydän ideoivat Tony ja perheen teiniMeidän mielestä tämä koulupöytä on osoitus Puustelli Miinuksen muunneltavuudesta sekä aidosta halusta kuunnella kemikaaliherkän perheen toiveita.

 

Yhteistyö Susannan, Maken ja Tonyn kanssa on ollut antoisaa!


Kiitos Puustelli Miinus .
 Kiitos myös muille  Kottaraisenpolun projektissa mukana olleille .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti