lauantai 10. helmikuuta 2018

Älykäs koti – sujuvaa ja turvallistaValitsimme Abloyn lukot tulevan kotimme ulko-oviin jo sopimusvaiheessa syksyllä 2016.  Puolison kanssa meillä oli ollut puhetta Abloyn Yale-Doorman älylukosta, mutta ennättäähän sen asentaa sitten myöhemminkin. Vinkkinä niin uudisrakentajille kuin myös talovalmistajille: suunnitteluvaiheessa kannattaa varmistaa, että asiakkaalla on mahdollisuus valita älylukko kodin ulko-oviin.

Onneksi valitsimme Abloyn lukot tuolloin, koska älylukon asentaminen onnistui loppumetreillä helpommin. Arjen sujuvuuden kannalta mietimme, asennammeko älylukon pääoveen vai kodinhoitohuoneen ulko-oveen. Kodinhoitohuoneen ovi vaatii rakennusmääräysten takia paloluokitellun lukon, joten meillä Yale asennettiin pääoveen. Kodinhoitohuoneen ulko-oveen haluamme asentaa Yale-älylukon heti, kun se on mahdollista.

Yalen asentaminen ja käyttöönotto onnistui ongelmitta, kiitos hyvien asennus – ja käyttöönotto-ohjeiden ansiosta.


Älylukon voi avata koodilla, kulkutunnisteella, kaukoavaimella tai älypuhelimella. Yksi meille tärkeimmistä valintakriteereistä oli myös avaimettomuus, jotta nuoriso pääsee kotiin sisälle koulupäivän tai harrastusten jälkeen. Meillä on käytössä koodi, jota käyttämällä ovi aukeaa. Ainoastaan nuorisolta on tullut palautetta, että on epäreilua, kun heillä ei kotiavainta. Tarvitsemme ainoastaan avainta, kun menemme varastoon.  Kotiin pääse aina koodilla! Enää ei myöskään tarvitse miettiä mökkimatkan varrelta, laitoimmeko ulko-oven lukkoon vai emme.  Tilapäisen koodin voimme antaa naapureille, jotka voivat loman aikana käydä viemässä postin sisälle.

Yalen käyttö on erittäin helppoa & yksikertaista ja sen käyttämisen oppi hetkessä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti