perjantai 23. maaliskuuta 2018

Allergiaystävälliset kotimaiset sohvat ja sängyt Kalustetalo Vantaan Laulumaan myymälästäKotimme huonekalusteratkaisuja hakiessamme tavoitteenamme oli löytää mm. mahdollisimman vähäpäästöiset ja kemikaalittomat sekä samalla tyylikkäät ja ekologisesti kestävät sängyt ja sohvat. Vähäpäästöisen kodin kalusteratkaisuissa huomioonotettavia tekijöitä ovat mm. kalusteiden runkomateriaalit, maalit, kankaat, liimat sekä kalusteiden käsittelyyn käytetyt vaahtomuovivanut, kemikaalit ja suoja-aineet.
Lukuisia eri huonekaluliikkeitä kierreltyämme saavuimme Vantaan kauppakeskus Viisarissa sijaitsevaan Kalustetalo Laulumaan myymälään. Satuimme liikkeeseen onneksemme oikein sopivaan aikaan, sillä paikalla olivat asiantuntevan ja asiakaspalveluhenkisen myyjän lisäksi myös Norosen sohvatehtaan omistajista Erik Noronen ja Vantaa Kalustetalon kauppias J-P Kolehmainen.

Kerroimme liikkeessä Mammutti-luonnollisesti rakennusprojektistamme, jossa tavoitteenamme on rakentaa mahdollisimman vähäpäästöinen koti sisäilmasta sairastuneelle perheelle. Halusimme selvittää, onko markkinoilla ylipäätään päästöttömiä huonekaluja tai olisiko niiden valmistaminen mahdollista. Heti aluksi silmiinpistävää oli yrityksen edustajien kiinnostus lähteä tekemään selvitystyötä koskien mahdollisuutta vähäpäästöisten huonekalujen tuotekehittelyyn.

Laulumaan monipuolisesta sohvamallistosta valitsimme kotiimme kotimaisen ja modernin Skåne moduulisohvan, josta meidän oli helppo suunnitella olohuoneen mittoihin sopiva kokonaisuus. Sohvan valmistuksessa on käytetty mm. runko-osissa käsittelemätöntä mäntyä, kotimaista vaahtomuovia sekä Allergia- ja astmaliiton hyväksymää Ewona-pehmustevanua. Pyynnöstämme huonekalujemme kankaita ei käsitelty lianestokemikaaleilla tai palonestoaineilla, koska nämä aineet ovat perheessämme aiheuttaneet oireilua. Istuin- ja selkätyynyt ovat paksuja ja niiden sisälle jää prosessituoksuja ja ne vapautuvat sisäilmaan tuotetta käyttäessä. Valmistusvaiheessa tämä otettiin huomioon prässäämällä tyynyt useaan kertaan, prässi rikkoo pienet ilmakuplat ja vapauttaa prosessituoksut pois muovin sisältä. Tämän jälkeen tyynyt on imuroitu tehoimurilla ja laitettu ilmasuljettuun pussiin, jotta alipaineen avulla on saatu tuotteesta kaikki ylimääräinen ilma pois. Skånen pehmusteet on liitetty runko-osiin vesipohjaisella M1-luokitelulla liimalla, mikä tuoksui muutaman viikon ajan. Yrityksestä saimme avoimesti tietoa sohvan valmistusprosessista ja valokuvia kustakin työvaiheesta. 

Sängyiksi valitsimme Norosen tehtaan mallistosta Unikoodin, mitkä toteutettiin kokonaan liimavapaana. Vanhempien sängyn teetimme mittatilauksena kahdesta erillisestä runkopatjasta (80*200 cm) ja maxi-petauspatjasta. Teinin sänky (120*200cm) toteutettiin samalla tavalla.

Sänkyjen rungot ovat käsittelemätöntä mäntyä. Sijauspatjan materiaalina on allergiatestattu kotimainen vaahtomuovi sekä Ewona-pehmustevanu. Prosessituoksujen poistamiseksi sijauspatjoissa käytettiin alipainepussia. Sängyissä on käytetty samoja materiaaleja ja valmistusprosessia kuin sohvassa, ainoa ero että sängyissä ei ole käytetty liimaa.  


Meillä olisi ollut mahdollisuus jättää huonekalut tuulettumaan Kalustetalon tiloihin, mutta halusimme ne heti uuteen kotiimme. Yksi teineistä oli nukkunut useamman viikon patjalla ja meillä oli todellinen tarve saada uudet huonekalut mahdollisimman pian. Kuljetuksen ajaksi huonekalut oli pakattu tiiviiseen muovipakettiin, jonka vuoksi niissä oli aluksi oma tuoksunsa sekä sohvissa käytetty liima tuoksui. Tuoksut hälvenivät muutamassa viikossa.
 
Vantaan Kalustetalon ja Norosen tehtaan toiminnassa suurin plussa oli heidän halunsa lähteä rohkeasti mukaan uuden tuotteen kehittelyyn sekä avoimuus asiakasta kohtaan tuotekehittelyn eri vaiheissa. He eivät missään vaiheessa vetäytynyt liikesalaisuuksien taakse, vaan saimme ajantasaista ja oikeaa tietoa tuotekehittelyn eri vaiheista ja kalusteisiin käytetyistä materiaaleista. 

Perheellemme yrityksen toiminnasta jäi päällimmäisenä mielikuva todellisesta halusta auttaa ongelmassamme. Kotiimme saimme tyylikkään ja mukavasti istuttavan sohvan, jossa perheemme voi viettää laatuaikaa yhdessä ilman poskien punotusta ja keuhko- oireita sekä sängyt, jotka takaavat täydellisen yöunet!

Kun haluatte asiantuntevaa ja asiakasystävällistä asiakaspalvelua liittyen kotimaisiin allergiaystävällisiin huonekaluihin, suosittelemme lämpimästi
Vantaan Kalustetalo Laulumaan myymälään.
 

Kiitos loistavasta yhteistyöstä Kalustetalon JP:lle ja tehtaan Ismolle!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti