sunnuntai 21. toukokuuta 2017

MaalämpöMiksi valitsimme Tom Allenin (nykyisin Tom Allen Senera) ja maalämmön allergiakotiimme.

Maalämpö on kertakustannuksena suuri investointi, mutta ajan myötä edullisempaa kuin sähkölämmitys. Tulevan kotimme sähkölaskut ovat samaa suuruusluokkaa ympäri vuoden. Maalämmön ympäristöystävällisyys oli meille tärkeä valintakriteeri sekä vaivattomuus, luotettavuus ja jos joskus myymme asunnon, uskomme maalämmön lisäävän jälleenmyyntiarvoa.

Viime syksynä kun kilpailutimme maalämpömyyjiä, niin Tom Allenin Jimi Puustinen oli ensimmäinen myyjä kenen luona vierailimme. Toki pyysimme kilpailevia tarjouksia, jotta voimme vertailla hintoja (olemme ensikertalaisia omakotitalon rakentajia). Emme sopineet tapaamisia muiden kilpailijoiden kanssa.

Jimi kuunteli meitä ja meidän erikoistarpeitamme mm. monikemikaaliyliherkkyyden suhteen. Kun mietimme, mitä muovimateriaalia johdoissa käytetään, niin Jimi selvitti asian, että turvallisia ovat :). Tämä vahvisti myös Tom Allenin sitoutuneisuutta tulevaan projektiimme. Arvostamme suuresti tätä selvitystyötä. Ystäviltä ja muualta saimme positiivista palautetta Tom Allenista.

Jimi oli tutustunut talomme piirustuksiin ja aloimme "rakentamaan" maalämpöpakettia, jossa mitoitettiin pumpun koko ja kaivon syvyys kerralla kuntoon. Myyntitilanteessa ei menty hinta edellä vaan haettiin järkevin kokonaisuus kotiimme ja hinta kerrottiin  meille, mistä se muodostuu. Näin vältyimme mm. ylimääräisiltä kaivon porausmetreiltä. Ostimme kotimme Mammutilta Sisustan itse -toimituksella, johon kuuluu lattialämmitysjärjestelmän suunnittelu / asentaminen. Jimi halusi tarkistaa suunnitelmat, ja häneltä saadut ehdotukset välitimme talotoimittajalle.

Jimi sai meidät vakuuttuneeksi, että tämä on loistava kokonaisuus: pumppu, porakaivo, syvyydet, langattomat anturit, etäkäyttö ja Danfoss Link. Jimin aito välittäminen asiakkaasta, aivan huippua! Danfoss Link on tulevaisuutta ja tuo asumismukavuutta. Maalämmön kautta saatava viilennys talon toiseen kerrokseen on huippua. Lähes ilmaista viilennystä verrattuna ilmalämpöpumppuun :). Viime päivinä olisikin ollut tarvetta viilennykselle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti